top of page

Waarom kiezen voor Monarch Clean Air?

Virussen (gekoppeld aan een eiwit) & allergenen zijn de enige levende deeltjes die we rechtstreeks in onze longen inademen, waar ze onze longfunctie ernstig beschadigen. Monarch verwijdert virussen snel en volledig uit de lucht. Als je geen virussen inademt, adem je ook geen schadelijke aerosolen uit, wat betekent dat er geen overdracht van griep, RSV of Corona is.

 

Fysieke bijeenkomsten kunnen weer plaatsvinden en thuiswerken is niet meer nodig!

Verwijdert
Virussen

Elke allergoloog zal u vertellen: "hoe droger de lucht, hoe gezonder." Geen vocht in zuivere lucht betekent ook geen schimmel!

Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te beseffen dat de combinatie van de voorgeschreven 40-60% luchtvochtigheid met de hedendaagse overmatige isolatie ervoor zorgt dat schimmels ontstaan, waardoor micro-organismen zich sneller voortplanten en veel meer allergenen produceren waardoor mensen ziek worden.

Monarch Clean Air brengt het vochtgehalte naar een gezond niveau.

Verwijdert
Schimmels

Na een grootschalig onderzoek komt de farmaceutische industrie tot de conclusie dat allergenen de enige oorzaak zijn van de meest voorkomende gezondheidsklachten en aandoeningen.*  Allergenen zijn onmiskenbaar de oorzaak van alle gezondheidsklachten op kantoor, door de WHO samen gecategoriseerd als ‘Sick Building Syndrome’ ." Al deze klachten ontstaan bij het betreden van het pand en verdwijnen bij het verlaten van het pand en worden dus direct veroorzaakt door de slechte luchtkwaliteit in het pand. De allergeenvrije lucht van Monarch Clean Air voorkomt en elimineert al deze klachten binnen de 24 uur in de ganse entiteit.

*Lees het volledige onderzoek: Cui - Structural biology of mite allergens.pdf

Verwijdert
Allergenen

Bacteriën hebben een slechte naam, maar we kunnen niet zonder bacteriën. Ze zijn essentieel voor het behoud van ons immuunsysteem. Er zijn gezonde en schadelijke bacteriën en alleen als we te veel van de schadelijke deeltjes in onze luchtwegen inademen, worden we ziek. Het is daarom belangrijk om de aantallen bacteriën op peil te houden en dit doet Monarch Clean Air.

Verwijdert bacteriën 

Dit omvat de nanodeeltjes die door verschillende soorten actieve koolfilters uit de lucht worden verwijderd.

Met een eliminatie van 

0,0006 mg/m³ is Monarch Clean Air opnieuw de beste in zijn klasse en 'World Best' op het gebied van het verwijderen van schadelijke geuren en gassen.

Verwijdert  geuren and gassen 

Uit officiële tests blijkt dat zelfs het speelgoed dat kinderen in kinderdagverblijven in de mond stoppen, automatisch wordt gereinigd en gedesinfecteerd. Ook radiatorplaten en ventilatiekanalen worden gereinigd en gedesinfecteerd. Dit levert voor veel bedrijven aanzienlijke besparingen op

Desinfecteert oppervlakken

In volledig zuivere lucht kan men makkelijker verwarmen en is de temperatuur gelijkmatig. Dit resulteert in een energiebesparing van 10 à 15 % op verwarming. Hoe hoger de plafonds, hoe hoger de besparing. Maar ook stofvrije radiatoren, een zuiver koelaggregaat achter de frigo, merkelijk minder poetsen met minder warm water en poetsproducten, automatisch gedesinfecteerde oppervlakken tot in de ventilatiekanalen toe, dagelijks 20 minuten later licht aansteken, het airco-gevoel in de zomer, enz., geven energie-besparing. Elektrische apparaten en stofferingen gaan ook langer mee. En dan hebben we de voordelen op onze gezondheid nog niet mee geteld.

De totale energiebesparing is groter dan de kost van 24 €/maand aan filters, onderhoudskosten zijn er ook al niet, en de toestellen hebben een schriftelijke, blijvende waarborg.

Besparingen op energie

Veel mensen voelen zich ziek op het werk. Hoesten, niezen, geïrriteerde huid en ogen, vermoeidheid, concentratieverlies, het zijn slechts enkele symptomen van het “Sick Building Syndroom”. Medicatie en fysieke inspanningen richten zich enkel op de symptomen maar niet op de oorzaak

Monarch Clean Air elimineert al deze symptomen binnen 24 uur, voor eens en voor altijd, en zorgt voor een prettige en gezonde werkomgeving waar mensen zich goed voelen. De helende lucht van Monarch Clean Air werkt zowel preventief als genezend op het “reduceren tot volledige eliminatie” van ziekte-, ziekte-overdracht en ziekte-verzuim.

Het is waar! Gelukkige medewerkers = meer productiviteit en meer winst.

Vermindert Ziekteverzuim 

De ‘Plug & Play’-units van Monarch Clean Air zijn door het internationaal gerenommeerde Zuid-Koreaanse overheidsinstituut Korea Institute of Industrial Technology (KITECH) gecatalogiseerd als ‘World’s Best Quality Product’ omdat de toestellen in gebruik blijven, met behoud van hun effectiviteit, enkel met reguliere filtervervanging zonder verdere onderhoudskosten.

Geen Onderhoudskosten

Micro-organismen gedragen zich in de lucht zoals gassen: ze bewegen van een hoge concentratie naar een lage concentratie. Monarch Clean Air maakt hier gebruik van. Terwijl het apparaat de micro-organismen eromheen verwijdert, ontstaat er een lage tot zero concentratie rond het apparaat, waardoor andere micro-organismen in het vacuüm terechtkomen en naar binnen worden gezogen. Naarmate het proces zich herhaalt, worden schadelijke micro-organismen 360° rond, steeds van verder en verder aangetrokken, opgezogen, en uit de lucht verwijderd.

 

Micro-organismen, zoals virussen en allergenen, zijn 1.000 maal kleiner dan de doormeter van een mensenhaar waardoor open of gesloten binnendeuren geen invloed hebben op de effectiviteit van de lucht- en oppervlaktereiniging.

Een heel pand zuiveren vanaf één locatie

Met m³ beperkte luchtreinigers heb je er één nodig in een klaslokaal met 25 studenten, maar 6 of 8 in een grote lobby met 2 receptionisten. Wat is dan het nut en waar is de logica van m³ gebonden toestellen? Het zijn de gekende HEPA-filters, maar die zuiveren slechts een deel van de luchtvervuiling; de echt schadelijke deeltjes, de virussen, allergenen en schimmelsporen, glippen door HEPA-filters gewoon door en worden terug uitgeblazen. HEPA-filters zijn spotgoedkoop in productie waardoor je ze vindt in luchtreinigers, ventilatie, airconditioning, stofzuigers, aquaria enzovoort.

 

Monarch Clean Air is ontworpen om de ganse luchtvervuiling te elimineren, volgens de hoeveelheid en aard van de vervuiling. Dit is veel logischer en maakt een heel verschil. Daardoor is zij niet de goedkoopste maar wel de voordeligste luchtzuivering!

Niet m³ begrensd

Een gezond en aangenaam binnenmilieu, verrijkt met de essentiële luchtvitaminen en een automatische desinfectie van alle oppervlakken, en met een hoog positief effect op de algehele gezondheid dat in hoge mate ziekte en ziekteverzuim elimineert, preventief en helend.

Financieel winstgevend én een aanbieding voor een GRATIS 7-daagse proefopstelling met luchttesten o.l.v. een gecertifieerd erkend labo!          

Waar wacht u nog op?

Een overzicht

Monarch® Clean Air 
Small White

Is een actieve ULPA-luchtzuivering die alle micro- en nano-vervuiling, ook de virussen, allergenen en schimmelsporen, zuivert voor 99,9999 %, alle oppervlakken automatisch desinfecteert en dit in de hele entiteit vanuit één plaats met de deuren dicht.

1.  Plug & Play

2. Kan in muurbeugel geplaatst worden (aanbevolen)

3. Afmetingen: d 35cm en h 52cm

4. Verbruik: 13 Watt tot 60 Watt

5. E-gas Zero filter: 0,0006 mg/m³

6. E-Dust Zero-filter: HEPA-filtratie

7. E-Perfect filter: ULPA-filtratie

8. Ionengenerator: 9 ppm Europese keuring

9. Far-UVC-LED: wave licht 253,7 nm

10. Cyclonale actie: constante effectiviteit

11. Ozon, radiatie en toxisch: SAFE

12. Detectieweergave: via LED licht

13. Verwarming 800 W: geen verbrande partikels

14. Aromacassette: voor zuivere aromatherapie

Gezinnen: 1 Clean Air per gezin

Kantoren: volgens kwantiteit van de contaminatie      

Bedrijven: volgens kwantiteit van de contaminatie                

Envirotect®* Clean Air
Long Black

Is een actieve ULPA-luchtzuivering die alle micro- en nano-vervuiling, ook de virussen, allergenen en schimmelsporen, zuivert voor 99,9999 %, alle oppervlakken automatisch desinfecteert en dit in de hele entiteit vanuit één plaats met de deuren dicht.

1.  Plug & Play

2. Kan in muurbeugel geplaatst worden (aanbevolen)

3. Afmetingen: d 35cm en h 62cm

4. Verbruik: 13 Watt tot 60 Watt

5. E-gas Zero filter: 0,0006 mg/m³

6. E-Dust Zero-filter: HEPA-filtratie

7. E-Perfect filter: ULPA-filtratie

8. Ionengenerator: 9 ppm Europese keuring

9. UVC-LED licht: Wave lengte 220 nm

10. Cyclonale actie: constante effectiviteit

11. Ozon, radiatie en toxisch: SAFE

12. Detectieweergave: via module

13. Verwarming 800 W: geen verbrande partikels

14. Afstandsbediening

Gezinnen: 1 Clean Air per gezin

Kantoren: volgens kwantiteit van de contaminatie

Bedrijven: volgens kwantiteit van de contaminatie                                         

DSC01988.jpg

Verschillen met andere luchtreinigers

HEPA-luchtreinigers zuiveren slechts tot 0,3 micron, zoals bacteriën, aerosolen en pollen, en zijn passieve systemen die alleen de lucht zuiveren die door de filters gaat, waardoor ze m³ gebonden worden. De beste HEPA-filters zijn nog steeds onze eigen neus- en keelhaartjes, waardoor externe HEPA-apparaten weinig of geen nut hebben voor de gezondheid van mens en dier.

 

Monarch Clean Air werkt met ULPA-filters en zuiveren ook de 0,1 micron deeltjes: virussen, allergenen en schimmelsporen, waardoor ze een zeer hoog positief effect hebben op onze gezondheid. Monarch Clean Air zuivert het ganse binnenmilieu en desinfecteert tegelijkertijd alle oppervlakken.

ULPA VS HEPA

Triangle Dutch.jpeg

0.1 Mircon

ULPA-filters verwijderen de giftige, microscopisch kleine deeltjes: Virussen, allergenen en schimmelsporen, deeltjes van 0,1 micron. Bij inademing worden deze deeltjes van 0,1 µm DIRECT in onze longen ingeademd. We kennen inmiddels de impact van virussen op onze gezondheid, maar ieder jaar sterven er veel meer mensen voortijdig door allergenen. Het is ook bekend dat schimmels en schimmelsporen schadelijk zijn.

0.3 Mircon

HEPA-filters verwijderen levende en organische deeltjes zoals bacteriën, aerosolen en pollen, deeltjes van 0,3 micron. Bij inademing worden deze deeltjes van 0,3 µm tegengehouden door onze neus- en keelharen en dringen NIET door in onze longen, waardoor ze veel minder schade berokkenen aan onze gezondheid.


vs
 

Actieve zuivering

ULPA luchtreinigers zijn actieve luchtreinigers: de gehele ruimte en aanpalende ruimte's én hun oppervlakken worden automatisch gereinigd en gedesinfecteerd. ULPA-filters zijn niet m³ gebonden, het is de aard en de hoeveelheid van de vervuiling die het aantal toestellen bepaalt.

 ULPA-filters hebben een zuiverende werking op de longen en versterken de natuurlijke weerstand.

Passieve zuivering

HEPA- luchtreinigers zijn passieve systemen omdat zij enkel de lucht zuiveren die door de filter gaat waardoor ze steeds meer en meer hun eigen gezuiverde lucht opzuigen en daardoor m³ gebonden zijn.


vs
 

E-Gas Zero

Hinderlijke geuren en schadelijke gassen worden gezuiverd door een koolstoffilter.
Er zijn hier enkele belangrijke verschillen

E-gas Zero-filtering > ActivePure-filtering > EnviroPure-filtering > Actieve koolstoffiltering

Actieve koolstoffilter

Een EnviroPure filter is 9x efficiënter dan een reguliere actieve koolstoffilter, ActivePure is nog beter en de E-Gas Zero filter van Monarch met een zuivering van 0,0006 mg/m³ is de meest efficiënte in het elimineren er van.


vs
 

Far-UVC

Monarch Clean Air belicht de reeds volledig gezuiverde lucht met twee Far-UVC lichten, waardoor micro-organismen onschadelijk worden voor mens en dier. Op deze wijze biedt Monarch Clean Air u dezelfde gezonde werking als de zon voor ons doet in de buitenlucht.

Far-UVC licht is onschadelijk voor huid en ogen.

UV-lampen

Reguliere UV- en UVC lampen zijn schadelijk voor mens en dier door de ozon die ze opwekken. Ze doden ook alle micro-organismen wat niet opportuun is voor het immuunsysteem. Ook op luchtvervuiling bieden ze geen oplossing.


vs
 

360° cyclonische actie

Bij cyclonische luchtzuivering worden de grote partikels, die zwaarder zijn dan lucht, in de cycloon naar buiten geslingerd, weg van de filters, waardoor de filters nooit verstoppen. De overige deeltjes, die lichter zijn dan lucht, komen in een sterke opwaartse windhoos terecht en worden door de respectievelijke filters gestuurd. Deze filters raken verzadigd en dienen volgens voorschrift vervangen te worden, maar hun effectiviteit blijft constant omdat deze filters niet verstoppen. Daarom begint elke goede luchtzuivering met een cyclonische actie.

Rechtlijnige luchtzuivering

Rechtlijnige luchtreiniging zuigt alle vervuiling in het apparaat op, inclusief de grotere partikels die we zien als de zon laag binnen schijnt. Het zijn deze partikels die de filters verstoppen, tot wel 75% in één week.

Daarom worden mensen zo vaak aangemoedigd om die filters steeds weer snel te vervangen.


vs
 

Ionengenerator

Gezonde, schone lucht krijg je niet alleen door zoveel mogelijk vervuiling uit de lucht te halen. Het is ook noodzakelijk om de noodzakelijke voedingsstoffen te leveren die onze longen nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Die bouwstenen zijn de ‘negatieve ionen’, ook wel ‘luchtvitamines’ genoemd. Zowel de huidige (overmatige) isolatie van onze gebouwen als de ventilatie zorgen voor een hoge productie van ‘positieve ionen’. Hoewel de naam verwarrend lijkt, zijn ‘positieve ionen’ verantwoordelijk voor een slechte longfunctie, terwijl ‘negatieve ionen’ dit juist bevorderen! Daarom is de bijdrage van ‘negatieve ionen’ zo essentieel voor een gezonde luchtzuivering.

LOG 3-reductie

LOG-reductie is een term die we gebruiken om de mate van vangst en/of doden van alle vormen van micro-organismen (microben), inclusief ziekteverwekkers, aan te duiden. Ziekteverwekkers zijn ziekteverwekkende micro-organismen.

In het LOG-overzicht zijn per LOG het reductiecijfer, de reductiefactor en het reductiepercentage weergegeven. Vanaf LOG 3-reductie spreken we over desinfectie, vanaf dit punt is het microbenniveau niet langer schadelijk voor mensen. Monarch Clean Air heeft een LOG 3-reductie.

Wilt u meer weten?

FAQ's

Wist je dat? Monarch Clean Air is de enige luchtreiniger die een combinatie heeft van alle benodigdheden zoals ULPA-filtering, FAR-UVC, een ionengenerator, een cyclonale actie en LOG 3-reductie voor een gezonde luchtzuivering. Het is de combinatie van deze verschillende eigenschappen die de binnenlucht echt zuivert. Monarch Clean Air filtert en zuivert de lucht met effectieve technische specificaties die een volledige entiteit zuiveren vanuit één plaats.

Verschillen tussen Monarch Clean Air Long Black en Small White: De Monarch Clean Air Long Black en Small White hebben dezelfde effectiviteit op het gebied van luchtzuivering. Het is vooral een kwestie van smaak en formaat. Monarch Clean Air Long Black is 10 cm hoger, de vervuilingsgraad wordt weergegeven op een display, beschikt over een afstandsbediening en heeft een ingebouwde instelbare verwarming. Bij Monarch Clean Air Small White wordt de vervuilingsgraad weergegeven door gekleurde LED lichtjes, beschikt over een aromakamer en heeft een standaard verwarming.

Monarch Clean Air installeren: Monarch Clean Air is Plug and Play en kan in elk stopcontact ingeplugd worden. Na het aanbrengen van de filters drukt u de knoppen “On” en “Auto” in en kan u vrij onmiddellijk genieten van zuivere lucht.

Heeft u uw antwoord niet gevonden?

bottom of page