top of page

Hooikoorts

’t Is de tijd van het jaar: de pollen vliegen in het rond en hooikoorts steekt de kop op. Maar hoe ontstaat hooikoorts eigenlijk? En kan er iets aan gedaan worden?


Hoe ontstaat hooikoorts?

 

In de lente en tijdens de zomermaanden vliegt er veel stuifmeel in het rond. Dat ademen we met z’n allen in. Onze neus- en keelhaartjes zorgen ervoor dat de pollen niet in onze longen terecht komen. Het overgrote deel van de pollen wordt terug uitgeademd maar een deel blijft kleven aan de neuswand, in de neusslijmvliezen. Normaal zijn de neusslijmvliezen sterk genoeg om die pollen te verteren en heeft er men geen last van.

 

Meer en meer mensen lopen rond met te zwakke neusslijmvliezen die al die pollen niet meer verteerd krijgen. De oorzaak ligt in een zuurstoftekort in de bloedbanen waardoor de zwakste cellen in het lichaam zich manifesteren. Zijn uw zwakste cellen de neusslijmvliezen, dan krijg je hooikoorts; zijn het de sinussen, dan krijg je sinusitis en zo voort.

 


Het komt er bijgevolg op aan om meer en voldoende zuurstof in de bloedbanen te krijgen en daar zijn verschillende systemen voor. Medicatie is er één van maar dat geeft maar een tijdelijke oplossing, medicatie geneest je hooikoorts niet. Met meer beweging ga je beter en dieper ademhalen maar in het geval van hooikoorts is dit nu echt niet de juiste oplossing. Gezond zuivere en pollenvrije lucht inademen is wel de oplossing. Zo komt er via de neus minder vervuiling en meer zuurstof in de luchtwegen en de longen, zodat er ook meer zuurstof, via de bloedbanen, in de neusslijmvliezen terecht komt. Probleem opgelost!

 

En voor Gezond Zuivere Lucht ben je hier aan het juiste adres!


Weetje:

Hooikoorts heeft niets te maken met ‘hooi’ noch met ‘koorts’. De ontdekker van de allergie, John Bostock, merkte de allergie op bij verschillende mensen tijdens het hooiseizoen. Daarom kreeg de allergie de naam ‘hooikoorts’.

 


Bekijk onze review om te kijken hoe Monarch ook jou kan helpen!
 Voor meer reviews:

Comments


bottom of page